Αμερικάνικο Cheesecake Φούρνου

Αμερικάνικο Cheesecake Φούρνου

1 ω
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Οι Νεοϋορκέζοι είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό το γλυκό!! Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, με Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/amerikaniko-cheesecake-fournou/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Αλέθετε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζετε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάτε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. πάνω σε ένα ταψί και απλώνετε στο εσωτερικό του το μείγμα του μπισκότου. Το πιέζετε με τα χέρια σας προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη και συμπαγής βάση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ºC και ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
  • Χτυπάτε στο μίξερ, με το σύρμα, το τυρί κρέμα Arla μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Μόλις μαλακώσει το τυρί, ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα.
  • Προσθέτετε έπειτα την κρέμα γάλακτος Arla και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω στην προψημένη βάση, το απλώνετε και ξαναβάζετε το γλυκό στο φούρνο, στους 190◦C. Ψήνετε για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Συχνές ερωτήσεις για το αμερικάνικο cheesecake φούρνου

Ποιο είναι το σωστό μέγεθος τσερκιού για το αμερικάνικο cheesecake;

Το σωστό μέγεθος τσερκιού για το αμερικάνικο cheesecake είναι 24 εκατοστά διάμετρο με ύψος 4-5 εκατοστά.

Γιατί προψήνουμε τη βάση μπισκότου πριν βάλουμε την κρέμα;

Προψήνετε τη βάση μπισκότου για να στερεοποιηθεί και να μην διαλυθεί όταν προσθέσετε την κρέμα, εξασφαλίζοντας σταθερή και τραγανή υφή.

Ποια είναι η υφή που πρέπει να έχει η βάση μετά το ψήσιμο;

Η βάση πρέπει να είναι στεγνή και συμπαγής, αλλά όχι πολύ σκληρή, ώστε να κρατάει καλά την κρέμα χωρίς να θρυμματίζεται.

Σε τι θερμοκρασία ψήνεται η κρέμα και για πόση ώρα;

Η κρέμα ψήνεται στους 190°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθεί.

Πότε προσθέτω τα αυγά στο μείγμα της κρέμας;

Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα αφού χτυπήσετε καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Τι ρόλο παίζει το κορν φλάουρ στην υφή του cheesecake;

Το κορν φλάουρ βοηθά να δέσει η κρέμα, δίνοντάς της πιο σταθερή και βελούδινη υφή χωρίς να γίνεται σφιχτή ή σκληρή.

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι έχει ψηθεί σωστά το cheesecake στον φούρνο;

Το cheesecake είναι σωστά ψημένο όταν η επιφάνειά του είναι σταθερή και ελαφρώς χρυσαφένια, ενώ στο κέντρο παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό χωρίς να είναι υγρό.

Πρέπει να μπει στο ψυγείο μετά το ψήσιμο ή να σερβιριστεί κατευθείαν;

Πρέπει να αφήσετε το cheesecake να κρυώσει καλά και μετά να το βάλετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί και να αναδειχθούν οι γεύσεις.

Ποια μαρμελάδα ταιριάζει καλύτερα για σερβίρισμα με το cheesecake;

Ταιριάζει ιδανικά η μαρμελάδα βύσσινο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες μαρμελάδες φρούτων της επιλογής σας, όπως φράουλα ή βατόμουρο.

Μπορώ να το φτιάξω από την προηγούμενη μέρα και να το σερβίρω την επόμενη;

Ναι, μπορείτε να φτιάξετε το cheesecake από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσετε στο ψυγείο, ώστε να είναι ακόμα πιο σταθερό και γευστικό όταν το σερβίρετε.

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα digestive
250 γρ.
150 γρ.
Για την κρέμα
500 γρ.
Ζάχαρη
50 γρ.
Άμυλο καλαμποκιού
20 γρ.
Αυγά
2
75 γρ.
Ξύσμα απο λεμόνια
Για τη διακόσμηση
Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας