
Αμερικάνικο Cheesecake Φούρνου

Εκτέλεση
Για τη βάση
Για την κρέμα
Συχνές ερωτήσεις για το αμερικάνικο cheesecake φούρνου
Το σωστό μέγεθος τσερκιού για το αμερικάνικο cheesecake είναι 24 εκατοστά διάμετρο με ύψος 4-5 εκατοστά.
Προψήνετε τη βάση μπισκότου για να στερεοποιηθεί και να μην διαλυθεί όταν προσθέσετε την κρέμα, εξασφαλίζοντας σταθερή και τραγανή υφή.
Η βάση πρέπει να είναι στεγνή και συμπαγής, αλλά όχι πολύ σκληρή, ώστε να κρατάει καλά την κρέμα χωρίς να θρυμματίζεται.
Η κρέμα ψήνεται στους 190°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα αφού χτυπήσετε καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Το κορν φλάουρ βοηθά να δέσει η κρέμα, δίνοντάς της πιο σταθερή και βελούδινη υφή χωρίς να γίνεται σφιχτή ή σκληρή.
Το cheesecake είναι σωστά ψημένο όταν η επιφάνειά του είναι σταθερή και ελαφρώς χρυσαφένια, ενώ στο κέντρο παραμένει ελαφρώς τρεμουλιαστό χωρίς να είναι υγρό.
Πρέπει να αφήσετε το cheesecake να κρυώσει καλά και μετά να το βάλετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί και να αναδειχθούν οι γεύσεις.
Ταιριάζει ιδανικά η μαρμελάδα βύσσινο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλες μαρμελάδες φρούτων της επιλογής σας, όπως φράουλα ή βατόμουρο.
Ναι, μπορείτε να φτιάξετε το cheesecake από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσετε στο ψυγείο, ώστε να είναι ακόμα πιο σταθερό και γευστικό όταν το σερβίρετε.
Υλικά
Για τη βάση
Μπισκότα digestive
|
250 γρ. |
---|---|
150 γρ. |
Για την κρέμα
500 γρ. | |
Ζάχαρη
|
50 γρ. |
Άμυλο καλαμποκιού
|
20 γρ. |
Αυγά
|
2 |
75 γρ. | |
Ξύσμα απο λεμόνια
|
Για τη διακόσμηση
Γλυκό κουταλιού βύσσινο ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σας
|
---|