Βασιλόπιτα κέικ με αποξηραμένα φρούτα , μπαχαρικά και ρούμι
1 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Η παραδοσιακή βασιλόπιτα γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, με ξερά φρούτα, πολλά μπαχαρικά και ρούμι. Φυσικά μπορείτε να την σερβίρετε σαν κέικ με καφέ ή τσάι. Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου!
Υλικά
|
Ζάχαρη καστανή
|
200 γρ. |
|---|---|
| 200 γρ. | |
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
230 γρ. |
|
Αυγά μεγάλα
|
4 |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
1 κ.γ. |
|
Βανίλια υγρή
|
1 κ.γ. |
|
Μέλι
|
2 κ.σ. |
|
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλια
|
|
|
Ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
|
80 γρ. |
|
Ξερούς χουρμάδες ψιλοκομμένους
|
80 γρ. |
|
Σταφίδες ξανθές
|
80 γρ. |
|
Ρούμι
|
100 ml |
|
Γαρύφαλλο σε σκόνη
|
¼ κ.γ. |
|
Κανέλα σε σκόνη
|
1 κ.γ. |
|
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη
|
½ κ.γ. |
|
Κουταλάκι αλάτι
|
½ |
Για το γλάσο
| 120 γρ. | |
| 2 κ.σ. | |
|
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
|
2 φλιτζάνια |
|
Χυμός πορτοκαλιού
|
4 κ.σ. |
Για το στόλισμα
|
Κόκκινα φρούτα
|
|
|---|---|
|
Ζάχαρη άχνη
|
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1:
ΒΗΜΑ 2:
ΒΗΜΑ 3:
ΒΗΜΑ 4:
ΒΗΜΑ 5:
ΒΗΜΑ 6:
ΒΗΜΑ 7: