Τσουρέκι γεμιστό με γλυκιά κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

Τσουρέκι γεμιστό με γλυκιά κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Ένα λαχταριστό τσουρέκι, γεμιστό με απολαυστική κρέμα και επικάλυψη πλούσιας σοκολάτας γάλακτος. Μια συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 8 άτομα

Για το τσουρέκι

  • 200 γρ. χλιαρό γάλα
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 42 γρ. μαγιά
  • 115 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα σκόνη μαστίχα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 1 αυγό για επικάλυψη

Για την γλυκιά κρέμα

  • 400 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια εσάνς απο βανίλια
  • 200 γραμμάρια ποικιλία απο αποξηραμένα φρούτα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • φλούδες απο 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη

  • 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 80 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Προετοιμασία

Για το τσουρέκι ανακατεύετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο Lurpak και την ζάχαρη με το σύρμα. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα μπολ προσθέτετε την μαγιά μαζί με το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

Αφαιρείτε από το μίξερ το σύρμα, τοποθετείτε τον γάντζο και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και το χλιαρό γάλα.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, την μαστίχα, τον κακουλέ και το μαχλέπι και ζυμώνετε με τον γάντζο του μίξερ μέχρι η ζύμη να γίνει μαστιχωτή και ελαστική.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να το απορροφήσει.

Τοποθετείτε την ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη σκεπασμένη να φουσκώσει. Στην συνέχεια πλάθετε 2 τσουρέκια και τα αφήνετε και αυτά με την σειρά τους να φουσκώσουν ελαφρώς.

Τοποθετείτε το αυγό σε ένα μικρό μπολ, το χτυπάτε με ένα πιρούνι και με ένα πινέλο αλείφετε τα τσουρέκια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155ο κελσίου για 40-45 λεπτά. Όση ώρα ψήνονται τα τσουρέκια ετοιμάζετε τις υπόλοιπες παρασκευές ξεκινώντας με την κρέμα.

Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος Arla, το φρέσκο τυρί κρέμα Arla, την άχνη ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.

Προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τα υλικά για το σιρόπι, το νερό, την ζάχαρη, το κονιάκ και τις φλούδες πορτοκαλιού, τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά.

Τοποθετείτε την κουβερτούρα γάλακτος και την λευκή κουβερτούρα σε ένα μπεν-μαρί την κάθε μία και τις λιώνετε ανακατεύοντας διαρκώς.

Όταν τα τσουρέκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Κόβετε τα τσουρέκια στην μέση κατά μήκος, ποτίζετε ελαφρώς, με την βοήθεια ενός κουταλιού, εσωτερικά τα τσουρέκια με το σιρόπι, τοποθετείτε την κρέμα στην βάση των τσουρεκιών, καλύπτεται με το πάνω μέρος των τσουρεκιών και περιχύνετε με την σοκολάτα γάλακτος και διακοσμείτε κάνοντας κάθετες γραμμές με την λευκή κουβερτούρα πάνω στην γάλακτος.

Άλλες συνταγές