Τσιζκέικ με σοκολάτα

Τσιζκέικ με σοκολάτα

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tsizkeik-sokolata/

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη βάση
  • Τρίβουμε στο μπλέντερ το μπισκότο και ανακατεύουμε με το βούτυρο Lupak και το κακάο. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. βάζουμε το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας προς τα κάτω. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το τυρί και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα. Στο τέλος, προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Τοποθετούμε πάνω από το κρύο μπισκότο την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
  • Τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το Arla τυρί κρέμα , ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
Εκτέλεση για την ιταλική μαρέγκα
  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 115º C. Σ’ αυτό το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125º C και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στην μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απ’ αυτήν χρησιμοποιούμε τα 170 γρ. που χρειαζόμαστε για τη συνταγή.

Υλικά

Υλικά για τη βάση
Μπισκότα πτι μπερ
220 γρ.
Κακάο
5 γρ.
110 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης
30 γρ.
Υλικά για την κρέμα
600 γρ.
130 γρ.
Σοκολάτα 70% κακάο
130 γρ.
Ιταλική Μαρέγκα
150 γρ.
Υλικά για την επικάλυψη
Λευκή σοκολάτα
150 γρ.
100 γρ.
100 γρ.
Φρούτα του δάσους για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Υλικά για την ιταλική μαρέγκα
Νερό
40 γρ.
Ζάχαρη
180 γρ.
Γλυκόζη
15 γρ.
Ασπράδια αυγού
3