Τούρτα σοκολάτα χωρίς ψήσιμο

Τούρτα σοκολάτα χωρίς ψήσιμο

3 20
Μια φανταστική τούρτα σοκολάτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας. Μια υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tourta-sokolata-xwris-psisimo/

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.
  • Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μείγμα.
  • Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. ω
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε την κρέμα στην άκρη.
Για την βάση
  • Βάζετε τα μπισκότα και το κακάο στο μούλτι και τα θρυμματίζετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να βραχούν καλά τα μπισκότα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζετε με ένα ποτήρι για να καλύψετε καλά τη βάση αλλά και τα τοιχώματα. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση
  • Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και κόβετε το κοτσανάκι τους αφήνοντάς τες ολόκληρες. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και βάζετε τις φράουλες με το κομμένο μέρος προς τα κάτω ώστε να σταθούν όρθιες και διάσπαρτες μέσα στη φόρμα.
  • Ρίχνετε την κρέμα σοκολάτας και ισιώνετε καλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρετε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βγάζετε από το ψυγείο και πασπαλίζετε με κακάο. Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
350 γρ.
Βούτυρο Lurpak soft, λιωμένο
200 γρ.
Της σούπας κακάο άγλυκο
2 κουταλιές
Για την κρέμα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ζάχαρη
120 γρ.
2 αυγά
Της σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλιά
Arla κρέμα γάλακτος light
750 ml
Γάλα
250 ml
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
200 γρ.
Επιπλέον υλικά
400γρ. φράουλες
Κακάο για το σερβίρισμα