Τούρτα πασχαλινή με κρέμα χαλβά
3 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Εντυπωσιακή τούρτα με γεύση χαλβά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χαλβάδες που έχουν ξηρούς καρπούς ή σε άλλες γεύσεις που σας αρέσουν. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
|
Μπισκότα σαβουαγιάρ
|
30 |
|---|---|
|
Χαλβάς σοκολατένιος, θρυμματισμένος
|
200 γρ. |
|
Γάλα
|
200 ml |
Για την κρέμα χαλβά
|
Γάλα
|
500 γρ. |
|---|---|
|
Αυγά
|
2 |
|
Ζελατίνη (2 γρ. ανά φύλλο)
|
4 φύλλα |
|
Ζάχαρη
|
120 γρ. |
|
Βανίλια (σπόρους και λοβό)
|
1 κλωναράκι |
| 250 γρ. | |
|
Χαλβάς βανίλιας, θρυμματισμένος
|
150 γρ. |
Για την επιφάνεια
| 100 γρ. | |
|
Ζάχαρη άχνη
|
20 γρ. |
|
Ροζ Μπεζέδες
|
|
|
Ζαχαρωμένα φρούτα
|
Εκτέλεση
Για την κρέμα χαλβά
Για την συναρμολόγηση
Για το σερβίρισμα