Τούρτα Μιλφέιγ

Τούρτα Μιλφέιγ

3 30
Χρόνος προετοιμασίας 30
Πεντανόστιμη και πολύ εύκολη τούρτα με απαλή, πλούσια κρέμα και τραγανή σφολιάτα. Μπορείτε να φτιάξετε τα υλικά αρκετές ημέρες πριν και να την μοντάρετε λίγες ώρες πριν την σερβίρετε. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tourta-mille-feuille/

Εκτέλεση

Για την σάλτσα καραμέλας
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Αδειάζετε τις δύο συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα σε ένα γυάλινο μπολ και σκεπάζετε το μπολ με αλουμινόχαρτο.
  • Τοποθετείτε το μπολ σε ένα ταψί και γεμίζετε το ταψί με νερό περίπου μέχρι την μέση του μπολ. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1½ -2 ώρες μέχρι να καραμελώσει το γάλα.
Για τη σφολιάτα
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ξεδιπλώνετε τα φύλλα σφολιάτας και με το ροδάκι της πίτσας τα κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια. Τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Βγάζετε τα κομματάκια σφολιάτας από το φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν και τα διαχωρίζετε σε μικρότερα κομμάτια.
Για την κρέμα
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε για να αραιώσει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.
  • Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί στην κρέμα.
  • Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζετε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας). Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Για την συναρμολόγηση
  • Κρατάτε λίγα από τα ψημένα σφολιατάκια και τα θρυμματίζετε με τα χέρια σας για να γίνουν σαν ψίχουλα. Τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε τα υπόλοιπα σε ένα μπολ. Αφαιρείτε τη μεμβράνη από την κρέμα και την αφρατεύετε με το σύρμα. Αδειάζετε την κρέμα στο μπολ με τα σφολιατάκια και ανακατεύετε απαλά.
  • Βάζετε το καραμελωμένο γάλα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μισό μείγμα της κρέμας σε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. και ισιώνετε με μια σπάτουλα.
  • Απλώνετε μια γερή δόση σάλτσα καραμέλας και καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρετε την τούρτα και πασπαλίζετε με τα τριμμένα σφολιατάκια. Κάνετε σχέδια με την υπόλοιπη καραμέλα και σερβίρετε.

Υλικά

2 τεμάχια φύλλο σφολιάτας
Για την κρέμα
800 ml
Γάλα
250 ml
Αυγά
3
Ζάχαρη
100 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
100 γρ.
Εκχύλισμα από βανίλια
1 κ.γ.
Για την σάλτσα καραμέλας
Ζαχαρούχο γάλα
2 συσκευασίες