Τούρτα με τυρί κρέμα

Τούρτα με τυρί κρέμα

Rate 1
Rate 2
Rate 3
Rate 4
Rate 5

(1 votes)

Μια απολαυστική τούρτα με φρέσκα υλικά, που λιώνει στο στόμα! Το τυρί κρέμα μαζί με την σοκολάτα και τα φραμπουάζ είναι ονειρεμένος συνδυασμός! Δοκιμάστε τη συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? '' : '' }}

Υλικά

Συνταγή για 9 μερίδες

Για τη βάση

  • 250 γρ. τριμμένη γκοφρέτα
  • 200 γρ. πραλίνα
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη

Για την κρέμα

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 300 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • γρ. Arla κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη

Για τη διακόσμηση

  • 120 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, λιωμένη
  • φρέσκα σμέουρα
  • διακοσμητικά κουφέτα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Διαδικασία για τη βάση

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και με ένα κουτάλι ισιώνετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.

Διαδικασία για την κρέμα

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν. Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετείτε το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), βάζετε το θερμόμετρο στην άκρη του μπολ και αρχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς παρακολουθώντας να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60°C. Aποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη ζελατίνη καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φτιάξετε μια αφράτη κρέμα. Τέλος, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά. Βγάζετε την βάση από το ψυγείο, αδειάζετε την κρέμα και στρώνετε με μια σπάτουλα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες. Λιώνετε τα 120 γρ. σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή. Αδειάζετε την λιωμένη σοκολάτα επάνω στην τούρτα και ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα. Στολίζετε με σμέουρα και ζαχαρωμένα κουφέτα και σερβίρετε.

Συμβουλές

*Επειδή οι γκοφρέτες του εμπορίου είναι γεμισμένες με πραλίνα, αν επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε 30 γρ. από το βάρος της πραλίνας που δίδεται στα υλικά.

Άλλες συνταγές