Τούρτα φιστίκι με κρέμα φιστικιού

Τούρτα φιστίκι με κρέμα φιστικιού

1 10
Ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, με αγνά προϊόντα Arla.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tourta-fistiki/

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη φιστικιού, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο τσέρκια διαμέτρου 22 εκ. ή ταψάκια μιας χρήσεως και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα τυριού
  • Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στραγγισμένα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 35οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη το φρέσκο τυρί κρέμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος. Όμογενοποιούμε πολύ καλά.
Για τη συναρμολόγηση
  • Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. ή σε ταψάκι μιας χρήσης και ύψους 5 εκ. τοποθετούμε τον ένα δίσκο από τη βάση, αδειάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και συνοδεύουμε με φρούτα του δάσους.

Υλικά

Για τη βάση
260 γρ.
Ζάχαρη άχνη
240 γρ.
Φιστίκια Αιγίνης, τριμμένο σε σκόνη
200 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι
Αυγού (ασπράδι από 9-10 μικρά αβγά)
280 γρ.
Για την κρέμα τυριού
600 γρ.
300 γρ.
Ζελατίνη (15γρ.)
3 φύλλα
Γάλα
100 γρ.
Πορτοκάλι (ξύσμα)
1
Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ.
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα
400 γρ.