Τιραμισού με μύρτιλα

Τιραμισού με μύρτιλα

3 20
Το τιραμισού είναι ένα διάσημο, ιταλικό γλυκό που το αγαπάμε πολύ και στη χώρα μας. Τα φρέσκα μύρτιλα, σε συνδυασμό με τη μαρμελάδα, το κάνουν πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tiramisu-me-myrtila/

Εκτέλεση

  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάτε με μίξερ μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, λείο μείγμα.
  • Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε. Ρίχνετε την βανίλια και προσθέτετε την σαντιγί σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, αφράτη κρέμα.
  • Βάζετε το φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στρώνετε μια σειρά μπισκότων σε ένα σκεύος και απλώνετε την μισή ποσότητα της μαρμελάδας.
  • Ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας της κρέμας και καλύπτετε με μια σειρά μπισκότα (τα οποία έχετε βουτήξει στο γάλα). Απλώνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα, ακόμα 1/3 κρέμα και σκεπάζετε με τα τελευταία μπισκότα. Τέλος, απλώνετε την τελευταία δόση κρέμας και ισιώνετε καλά. Στολίζετε με τα φρέσκα μύρτιλα και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Υλικά

4 φρέσκο κρόκοι αυγών
4
Ζάχαρη
150 γρ.
300 γρ.
200 ml
Εκχύλισμα από βανίλια
1 κ.σ.
Μπισκότα σαβαγιάρ
200 γρ.
Μαρμελάδα μύρτιλο
300 γρ.
Φρέσκο γάλα
250 ml
Φρέσκα μύρτιλα
200 γρ.