Tiramisu Limoncello

Tiramisu Limoncello

2 40
Δύο διάσημες ιταλικές συνταγές, το tiramisu και το limoncello, «παντρεύονται» για να μας δώσουν μια συνταγή που θα λατρέψετε. Την κρέμα λεμονιού (lemon curd) μπορείτε να την βρείτε και έτοιμη σε βαζάκια, αλλά μπορείτε και να την φτιάξετε και να την διατηρείσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tiramisu-limoncello/

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
  • Βάζετε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λικέρ.
Για την κρέμα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί κρέμα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το λικέρ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε την κρέμα λεμονιού και ανακατεύετε.
Συναρμολόγηση
  • Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο σιρόπι και στρώνετε σε μονή σειρά σε ένα μακρόστενο σκεύος 12x22 εκ. Απλώνετε τη μισή ποσότητα της κρέμας και τη μισή ποσότητα από την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Καλύπτετε με μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα και την κρέμα λεμονιού (lemon curd). Πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού και λάιμ και αφήνετε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Υλικά

Για το σιρόπι limoncello
Ζάχαρη
100 γρ.
Λεμόνια (ξύσμα)
2 κουταλιές
Λεμόνια
80 ml
Λικέρ λιμοντσέλο
120 ml
Για την κρέμα
700 γρ.
Λεμόνια (ξύσμα)
2 κουταλιές
Λεμόνια (χυμό)
45 ml
Λικέρ λιμοντσέλο
80 ml
Λεμόνια (κρέμα lemon curd)
120 γρ.
Ζάχαρη άχνη
40 γρ.
Επιπλέον υλικά
Μπισκότα σαβαγιάρ
19
Λεμόνια (κρέμα lemon curd)
150 γρ.
Λεμόνια (ξύσμα) και λάιμ για το σερβίρισμα