&w=375&h=265&mode=crop&ak=80b3352f&hm=02d3e80b)
Τερίνα Σοκολάτας
3 ω 50 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπ
Μια ονειρεμένη τερίνα σοκολάτας θα γίνει ο πρωταγωνιστής του γιορτινού δείπνου. Η κρέμα ανγκλέζ είναι η βασικότερη κρέμα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και συμπληρώνει τέλεια την τερίνα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση
Για την τερίνα
Για την κρέμα ανγκλέζ
Υλικά
Σοκολάτα με 60% κακάο
|
300 γρ. |
---|---|
120 γρ. | |
160 ml | |
4 αυγά
|
|
Ζάχαρη
|
70 γρ. |
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Για την κρέμα ανγκλέζ
250 γρ. | |
Γάλα
|
250 γρ. |
5 κρόκοι αυγών
|
5 |
Ζάχαρη
|
80 γρ. |
Βανίλια
|
1 κλωναράκι |