Τάρτα μήλου με καραμέλα βουτύρου

Τάρτα μήλου με καραμέλα βουτύρου

50
Μια εύκολη και γρήγορη τάρτα μήλου με τριφτή, βουτυράτη ζύμη, καραμελένια μήλα και τραγανή κρούστα κραμπλ. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-tarta-milou-me-karamela-boytyroy/

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Πλένετε καλά τα μήλα, αφαιρείτε τους πυρήνες και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη και την ζεσταίνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα.
  • Ρίχνετε τα μήλα, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή.
Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και δουλεύετε τα υλικά πρώτα με το σύρμα και κατόπιν με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20-22 εκ. και στρώνετε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
  • Αδειάζετε τα ¾ της ποσότητας της ψιχουλιαστής ζύμης και την απλώνετε παντού. Με ένα ποτήρι με χοντρό πάτο, πιέζετε τα ψίχουλα για να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια συμπαγής και σταθερή βάση. Με τα δάχτυλά σας, φροντίζετε να καλύψετε και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Αδειάζετε τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνετε να είναι παντού ισόπαχα. Πασπαλίζετε τα υπόλοιπα ψίχουλα ζύμης για να καλύψετε τα μήλα. Ψήνετε την τάρτα για 30-35 λεπτά.

Υλικά

Για τη ζύμη
1 αυγό
Ζάχαρη
80 γρ.
Βούτυρο Lurpak light, μαλακωμένο καλά
100 γρ.
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
280 γρ.
Για τη γέμιση
4 μήλα (ξινόμηλα ή άλλα σκληρά μήλα)
Ζάχαρη
100 γρ.
40 γρ. βούτυρο Lurpak light
Λίγη κανέλα σκόνη