Τάρτα με βάση κουραμπιέ
1 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 1 ω
Η ζύμη για κουραμπιέ, γίνεται βάση για μια μοναδική τάρτα με κρέμα και αχλάδια. Τριφτή, βουτυρένια και πεντανόστιμη. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για τη βάση κουραμπιέ
|
Αλεύρι μαλακό
|
300 γρ. |
|---|---|
| 180 γρ. | |
|
Ζάχαρη άχνη
|
60 γρ. |
|
Κονιάκ
|
40 ml |
|
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
¼ κ.γ. |
|
Αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα
|
60 γρ. |
Για τα αχλάδια
|
Αχλάδια μικρά
|
6 |
|---|---|
|
Σαμιώτικο κρασί γλυκό
|
500 ml |
|
Ξυλάκι κανέλας
|
1 |
|
Γαρύφαλλο
|
3 |
Για την κρέμα
| 250 ml | |
|
Γάλα
|
230 ml |
|
Ζάχαρη
|
75 γρ. |
|
Άμυλο καλαμποκιού
|
50 γρ. |
|
Βανίλια (τα σποράκια)
|
1 κλωναράκι |
|
Κρόκοι αυγών
|
5 |
| 45 γρ. |
Για την επιφάνεια
|
Αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα
|
100 γρ. |
|---|
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τα αχλάδια
Για την κρέμα
Συναρμολόγηση