Τάρτα με βάση κουραμπιέ
1 ω 30 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 1 ω
&format=jpg)
Η ζύμη για κουραμπιέ, γίνεται βάση για μια μοναδική τάρτα με κρέμα και αχλάδια. Τριφτή, βουτυρένια και πεντανόστιμη. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για τη βάση κουραμπιέ
Αλεύρι μαλακό
|
300 γρ. |
---|---|
180 γρ. | |
Ζάχαρη άχνη
|
60 γρ. |
Κονιάκ
|
40 ml |
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
Μπέικιν πάουντερ
|
¼ κ.γ. |
Αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα
|
60 γρ. |
Για τα αχλάδια
Αχλάδια μικρά
|
6 |
---|---|
Σαμιώτικο κρασί γλυκό
|
500 ml |
Ξυλάκι κανέλας
|
1 |
Γαρύφαλλο
|
3 |
Για την κρέμα
250 ml | |
Γάλα
|
230 ml |
Ζάχαρη
|
75 γρ. |
Άμυλο καλαμποκιού
|
50 γρ. |
Βανίλια (τα σποράκια)
|
1 κλωναράκι |
Κρόκοι αυγών
|
5 |
45 γρ. |
Για την επιφάνεια
Αμύγδαλα με τη φλούδα, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα
|
100 γρ. |
---|
Εκτέλεση
Για τη βάση
Για τα αχλάδια
Για την κρέμα
Συναρμολόγηση
