Τάρτα με καραμελωμένα πορτοκάλια
1 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Πολύ εύκολη τάρτα με ιδιαίτερο και βουτυράτο ζυμάρι. Όταν είναι η εποχή τους, μπορείτε να την φτιάξετε με σανγκουίνια, για περισσότερο χρώμα και άρωμα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για την ζύμη
| 60 γρ. | |
|
Αλάτι θαλασσινό
|
¼ κ.γ. |
|
Ζάχαρη
|
50 γρ. |
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
120 γρ. |
|
Γάλα
|
1 κ.σ. |
|
Παπαρουνόσποροι
|
0,3 φλιτζάνι |
Για την κρέμα πορτοκάλι
|
3 αυγά μεγάλα
|
3 |
|---|---|
|
3 κρόκοι αυγών
|
3 |
|
Ζάχαρη
|
70 γρ. |
| 200 ml | |
|
Πορτοκάλια ακέρωτα (ξύσμα)
|
2 |
| 120 γρ. | |
|
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Για τα καραμελωμένα πορτοκάλια
|
Πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα σε μισές φέτες
|
2 |
|---|---|
| 20 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
150 γρ. |
|
Χυμός πορτοκαλιού
|
40 ml |
|
Αλάτι
|
¼ κ.γ. |
|
Βανίλια, υγρή
|
1 κ.γ. |
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Για την κρέμα
Για τα πορτοκάλια