Σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι
3 ω 45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 3 ω
Ένα υπέροχο τσουρέκι για το Πάσχα, που θα γεμίσει με το μοναδικό του άρωμα την κουζίνα σας. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
Για το φούσκωμα
|
Αλεύρι για τσουρέκι
|
100 γρ. |
|---|---|
|
Μαγιά νωπή
|
50 γρ. |
|
Ζάχαρη
|
1 κ.σ. |
|
Νερό
|
150 γρ. |
Για την ζύμη
|
Αλεύρι για τσουρέκι
|
770 γρ. |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
280 γρ. |
|
Νερό
|
150 γρ. |
|
Αυγά μεσαία
|
2 |
| 130 γρ. | |
|
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
|
Μαστίχα σκόνη
|
2 γρ. |
|
Μαχλέπι
|
1 κ.γ. |
|
Κάρδαμο
|
1 κ.γ. |
|
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
|
Βανίλια σκόνη (1 δόση)
|
Για την επάλειψη
|
Αυγό χτυπημένο
|
1 |
|---|
Εκτέλεση