Σπιτικό πασχαλινό τσουρέκι
3 ω 45 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 3 ω
&format=jpg)
Ένα υπέροχο τσουρέκι για το Πάσχα, που θα γεμίσει με το μοναδικό του άρωμα την κουζίνα σας. Μια συνταγή απο τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Υλικά
Για το φούσκωμα
Αλεύρι για τσουρέκι
|
100 γρ. |
---|---|
Μαγιά νωπή
|
50 γρ. |
Ζάχαρη
|
1 κ.σ. |
Νερό
|
150 γρ. |
Για την ζύμη
Αλεύρι για τσουρέκι
|
770 γρ. |
---|---|
Ζάχαρη
|
280 γρ. |
Νερό
|
150 γρ. |
Αυγά μεσαία
|
2 |
130 γρ. | |
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
Μαστίχα σκόνη
|
2 γρ. |
Μαχλέπι
|
1 κ.γ. |
Κάρδαμο
|
1 κ.γ. |
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
Βανίλια σκόνη (1 δόση)
|
Για την επάλειψη
Αυγό χτυπημένο
|
1 |
---|
Εκτέλεση
