Τοποθετείτε σε ένα μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι το να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το κακάο αφού πρώτα τα έχετε κοσκινίσει.
Όταν το μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη είναι έτοιμο προσθέτετε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα και το αφήνετε να ανακατευτεί σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο σιγά-σιγά ενώ παράλληλα το ενσωματώνετε μέσα στο μείγμα με μια μαρίζα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών και τοποθετείτε μέσα το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 17 λεπτά.
Ενώ η σοκολατόπιτα ψήνεται σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρετε την σοκολατόπιτα σε μικρά, ατομικά πιάτα με την γκανάς από πάνω.