Σιροπιαστό Cheesecake

Σιροπιαστό Cheesecake

Rating

(0 votes)

Απίθανο σιροπιαστό τσιζκέικ με Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα! Μα συνταγή, απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά

  • 5 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Arla Φρέσκο τυρί Κρέμα
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36%

Υλικά για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μία καλά ομοιογενοποιημένη κρέμα. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε ένα- ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν από το ταψί. Γεμίζουμε με την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα ούτως ώστε να καλύψουμε την κρέμα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ο C για 1 ώρα. Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού) και αφήνουμε να κρυώσει. Σιροπιάζουμε το cheese cake ζεστό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε αρκετές ώρες έως ότου σερβίρουμε.