Πάβλοβα στο ποτήρι

Πάβλοβα στο ποτήρι

Πεντανόστιμο γλυκό Πάβλοβα, σε ποτήρι, με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, χωρίς συντηρητικά! Μια συνταγή απο τον Αλ. Παπανδρέου.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pavlova-se-potiri/

Εκτέλεση

Εκτέλεση συνταγής για την Πάβλοβα
  • Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια με τον εκπυρηνωτή και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Για το κουλί κεράσι σε ένα multi χτυπάτε τα κεράσια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για τα μαριναρισμένα κεράσια κόβετε τα κεράσια στα 4 και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί το λικέρ μαστίχας και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου. Για την κρέμα χτυπάτε σε ένα μίξερ με το σύρμα τη κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το φρέσκο τυρί κρέμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα. Τοποθετείτε την κρέμα, το κουλί κεράσι και τα μαριναρισμένα κεράσια στο ψυγείο να παγώσουν καλά πριν στήσετε και σερβίρετε το γλυκό. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τους μπεζέδες. Στήνετε το γλυκό σε ποτήρια τοποθετώντας πρώτα 1-2 κουταλιές κουλί κεράσι, 2-3 κομμάτια μπεζέδες από πάνω, 2-3 κουταλιές κρέμα και 2-3 κουταλιές μαριναρισμένα κεράσια πάνω στην κρέμα και επαναλαμβάνετε άλλη μία στρώση με την ίδια σειρά. Τελειώνετε το γλυκό στολίζοντας με 2-3 ολόκληρα κεράσια από πάνω.

Υλικά

Για την κρέμα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
300 γρ.
300 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
Ζάχαρη άχνη
120 γρ.
Για το κουλί κεράσι
Κεράσια
250 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ.
Για τα μαριναρισμένα κεράσια
Κεράσια κομμένα στα 4
250 γρ.
6-7 φύλλα απο δυόσμο ψιλοκομμένα
50ml λικέρ μαστίχα
Για το στήσιμο
10 Μπεζέδες