Πάβλοβα με ρόδι και φιστίκια

Πάβλοβα με ρόδι και φιστίκια

Rating (1 votes)

My rating

Πάβλοβα με ρόδι και φιστίκια

  • 6 αυγά
  • αλάτι
  • κρεμόριο (κρέμα τάρταρ)
  • 1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1+1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1+1/2 φλιτζάνι χυμό ροδιού
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1+1/2 φλιτζάνι Arla κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένα φυστίκια

Εκτέλεση

Προετοιμασία Πάβλοβας

1. Αφήνουμε τα ασπράδια για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. 2. Τοποθετούμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 120. 3. Για τη μαρέγκα, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, το αλάτι και το κρεμόριομε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σχηματίζει μικρές μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη χρησιμοποιώντας το κουτάλι της σούπας και αναμειγνύουμε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου οι κορυφές που σχηματίζονται μένουν σταθερές. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. της βανίλιας και 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε καλαμποκάλευρο πάνω από το μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. 4. Απλώνουμε τη μαρέγκα μέσα σε μια φόρμα ψησίματος ύψους περίπου 15 εκ. Ψήνουμε για 60΄. Αφήνουμε τη μαρέγκα για ακόμα 60΄ χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο. 5. Για το σιρόπι ροδιού, αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ροδιού, λίγο μέλι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνοντας την κατσαρόλα ακάλυπτη, για 30΄ έως 40΄. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. 6. Σε ένα μεγάλο παγωμένο μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά ζάχαρη και το υπόλοιπο της βανίλιας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές. 7. Αφαιρούμε προσεκτικά τη μαρέγκα από τη φόρμα ψησίματος και τη μεταφέρουμε σε πιατέλα. Απλώνουμε τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού. Περιχύνουμε με το σιρόπι ροδιού και τέλος γαρνίρουμε με τα τριμμένα φιστίκια.