Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Πασχαλινά κουλουράκια
Πασχαλινά κουλουράκια
Μια κλασική συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ.
Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα και πλάθουμε μικρές πλεξούδες 25 – 30 γραμμαρίων.
Απλώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 30 λεπτά περίπου.
Υλικά
Ζάχαρη άχνη
100 γρ.
Lurpak ανάλατο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο απο το ψυγείο
200 γρ.
Αυγό
1
Αλεύρι
300 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι
Πορτοκάλι (ξύσμα)
1
Αυγού για επάλειψη
1 κρόκος
Γάλα (μικρό)
1 φλιτζάνι