Παρφέ λευκής σοκολάτας

Παρφέ λευκής σοκολάτας

8 15
Παρφέ (parfait) που στα γαλλικά σημαίνει τέλειο, είναι ένα παγωμένο γλύκισμα -και όχι παγωτό- με πλούσια κρέμα. Σε συνδυασμό με τη λευκή σοκολάτα και τα ολόδροσα κεράσια γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-parfait-lefkis-sokolatas/

Εκτέλεση

  • Στρώνετε με μεμβράνη μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και την αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Ρίχνετε το καυτό γάλα με αργή ροή στο μπολ με τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, τοποθετείτε το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή*.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα σε μορφή γιαουρτιού. Βάζετε την λευκή σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ, το τοποθετείτε επάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και την αφήνετε να λιώσει.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σοκολάτα να μισοκρυώσει. Προσθέτετε την κρυωμένη κρέμα των αυγών και ανακατεύετε καλά. Τέλος, προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  • Αδειάζετε την μισή ποσότητα του μείγματος στη φόρμα και σκορπίζετε τα κεράσια. Τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζετε τη φόρμα με μεμβράνη. Την αφήνετε στην κατάψυξη για 8 ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρετε το παρφέ με τη βοήθεια της μεμβράνης και σερβίρετε με ολόκληρα κεράσια και τρίμματα λευκής σοκολάτας.
Τα μυστικά της συνταγής

Μεγάλη προσοχή την ώρα που δουλεύετε το μείγμα στο μπεν μαρί γιατί τα αυγά μπορεί να κόψουν πολύ εύκολα.

Τα μυστικά της συνταγής

Αν διαθέτετε κουζινομηχανή για να χτυπήσετε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε πολύ δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνουν κρέμα, προσθέτετε το γάλα σε αργή ροή και δεν χρειάζεται να τα μεταφέρετε στο μπεν μαρί για να δέσουν.

Υλικά

Ζάχαρη
80 γρ.
Κεράσια, χωρίς κουκούτσι
250 γρ.
Αυγού
5 κρόκους
Γάλα
200 ml
Arla κρέμα γάλακτος 35%
500 ml
Λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
200 γρ.
Για το σερβίρισμα
Ολόκληρα κεράσια
Χοντροτριμμένη λευκή σοκολάτα
Φύλλα από δυόσμο