Αφράτα Pancakes

Αφράτα Pancakes

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το αλεύρι, τη baking powder, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε λίγο χώρο στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά, το Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο και το γάλα. Ξεκινήστε να τα χτυπάτε με το σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα αργά στο μείγμα τα ξηρά συστατικά. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό μείγμα, και στη συνέχεια ανακατέψτε με το ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε επίσης να πολτοποιήσετε όλα τα συστατικά σε ένα πολυμίξερ και στη συνέχεια να ανακατέψετε με το ξύσμα λεμονιού.
  • Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε ένα μικρό κομμάτι Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, τοποθετήστε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι.
  • Όταν αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο επάνω μέρος του pancake, γυρίστε το τηγανίζοντας την αντίθετη πλευρά για άλλο ένα λεπτό, ή απλά μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε το pancake σε ένα ρηχό ταψί και καλύψτε το απαλά με ένα αλουμινόχαρτο. Κρατήστε το ζεστό σε έναν φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα. Σερβίρετε τα pancakes σε μια στίβα με αρκετή δόση από μύρτιλα, φιστίκια και σιρόπι σφενδάμου, μαζί με μια επικάλυψη από Lurpak® Ανάλατο Βούτυρο. Συνοδέψτε τα με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.

Υλικά

Αλεύρι
225 γρ.
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
Βούτυρο Lurpak ανάλατο, λιωμένο και παγωμένο
30 γρ.
Ημιαποβουτυρωμένο γάλα
300 ml
Ξύσμα απο 1 λεμόνια
Βούτυρο Lurpak ανάλατο, για τηγάνισμα
200 γρ. μύρτιλα
Φιστίκια πεκάν χροντροκομμένα
100 γρ.
Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
Βούτυρο Lurpak ανάλατο για το σερβίρισμα
Arla Φρέσκο τυρί κρέμα για το σερβίρισμα