Πανακότα με ζελέ φράουλα

Πανακότα με ζελέ φράουλα

6 20
Δροσερή πανακότα με σπιτικό ζελέ φράουλας. Φυσικά αν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε μόνοι σας το ζελέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο του εμπορίου και σε όποια γεύση σας αρέσει. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-panacota-me-zele-fraoula/

Εκτέλεση

Για την πανακότα
  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν χρησιμοποιήσετε λοβό βανίλιας, το χαράζετε, ξύνετε τα σποράκια και τα ρίχνετε μαζί με τον λοβό μέσα στην κατσαρόλα).
  • Αφήνετε τα γάλατα να βράσουν για 1 λεπτό, στραγγίζετε καλά και στίβετε τις ζελατίνες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνετε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά να γίνει χλιαρό.
  • Μοιράζετε το μείγμα σε 6-8 ποτήρια, φροντίζοντας να αφήσετε 1 ½ εκατοστό περιθώριο από το χείλος του ποτηριού, ώστε να βάλετε και το ζελέ. Βάζετε τα ποτήρια με την πανακότα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το ζελέ
  • Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις φράουλες, το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Με το ραβδομπλέντερ, πολτοποιείτε τις φράουλες και αφήνετε να βράσουν για 3 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνετε μέσα στο ζωμό τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα και ανακατεύετε να διαλυθούν εντελώς. Αφήνετε το ζελέ στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  • Βγάζετε τις πανακότες από το ψυγείο και απογεμίζετε τα ποτήρια με το ζελέ φράουλα. Επαναφέρετε στο ψυγείο και τις αφήνετε για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το ζελέ. Σερβίρετε στολίζοντας με φρέσκες φράουλες.

Υλικά

Για την πανακότα
Κρέμα γάλακτος πλήρης
600 ml
Φρέσκο γάλα
200 ml
1 λοβό από φυσική βανίλια ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα
Ζελατίνη σε φύλλα (5 φύλλα των 2 γρ.)
10 γρ.
Ζάχαρη
40 γρ.
Για το ζελέ φράουλα
Ώριμες φράουλες, ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια
Ζελατίνη σε φύλλα (3 φύλλα των 2 γρ.)
6 γρ.
Νερό
300 ml
Ζάχαρη
40 γρ.