Πανακότα σοκολάτα

Πανακότα σοκολάτα

4 15
Χρόνος προετοιμασίας 15
Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Δοκιμάστε τη με σοκολάτα και σερβίρετέ τη ως επιδόρπιο σε γιορτινό τραπέζι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-panaccotta-sokolata/

Εκτέλεση

  • Αλείφετε με λίγο σπορέλαιο 6 ποτήρια του κρασιού ή μπολάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολάκι βάζετε το κρύο νερό και ρίχνετε πασπαλιστά την ζελατίνη.
  • Ανακατεύετε και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και βάζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα, το αλάτι και τη βανίλια και δουλεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε την φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.
  • Βάζετε ένα ψιλό σουρωτήρι στο πρώτο ποτήρι και γεμίζετε με το μείγμα. Επαναλαμβάνετε και στα υπόλοιπα ποτήρια.
  • Σκεπάζετε τα ποτήρια με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες. Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες, βουτάτε στιγμιαία το ποτήρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό.

Υλικά

Arla κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
400 ml
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ.
Γάλα
80 ml
Ζάχαρη
40 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη (6 γρ.)
2 κουταλιές σούπας νερό κρύο
Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα