Πανακότα σοκολάτα
4 ω 15 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Η πανακότα είναι μια πασίγνωστη ιταλική κρέμα, ιδιαίτερα απαλή και νόστιμη. Δοκιμάστε τη με σοκολάτα και σερβίρετέ τη ως επιδόρπιο σε γιορτινό τραπέζι. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
|
Arla κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
|
400 ml |
|---|---|
|
Σοκολάτα ψιλοκομμένη
|
150 γρ. |
|
Γάλα
|
80 ml |
|
Ζάχαρη
|
40 γρ. |
|
Αλάτι
|
1 πρέζα |
|
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
|
|
|
2 κουτ. γλυκού ζελατίνη σκόνη (6 γρ.)
|
|
|
2 κουταλιές σούπας νερό κρύο
|
|
|
Λίγο σπορέλαιο για το άλειμμα
|
Εκτέλεση