Παγωτό σύκο με τυρί κρέμα

Παγωτό σύκο με τυρί κρέμα

9 20
Φτιάξτε αυτό το βελούδινο παγωτό με τα σύκα του Αυγούστου και να είστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε. Αναζητήστε γλυκά Βασιλικά σύκα για περισσότερη νοστιμιά! Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-pagwto-syko-me-tyri-krema/

Εκτέλεση

Για τα σύκα
  • Πλένετε καλά τα σύκα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζετε τα σύκα, τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα σύκα. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το παγωτό
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον λοβό της βανίλιας στη μέση και αφαιρείτε τα σποράκια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα προσθέτετε με αργή ροή το καυτό γάλα (πετάτε τον λοβό της βανίλιας) και αμέσως μετά το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  • Το μεταφέρετε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και το επαναφέρετε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακόμη.
  • Ξαναβγάζετε το παγωτό, το χτυπάτε και πάλι με το μίξερ και προσθέτετε τα σύκα. Ανακατεύετε απαλά να σκορπίσουν και βάζετε και πάλι στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Υλικά

Για το παγωτό
5 κρόκους αυγού
Φρέσκια κρέμα γάλακτος Arla
300 ml
Γάλα
250 ml
Ζάχαρη
125 γρ.
1 λοβό βανίλια
Arla φρέσκο τυρί κρέμα
250 γρ.
Για τα σύκα
8-10 μεγάλα, ώριμα σύκα
Ζάχαρη
120 γρ.
1 κουτ. της σούπας νερό