Παγωτό Καρυδόπιτα
1 ω
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Ένα γλυκό όνειρο που συνδυάζει τη παραδοσιακή καρυδόπιτα με το δροσερό παγωτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρυδόπιτα που σας έχει περισσέψει ή ακόμα και να αγοράσετε 2-3 κομμάτια έτοιμη. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υλικά
Για την καρυδόπιτα
|
Αυγά
|
3 |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
|
Αλεύρι
|
200 γρ. |
|
Καρύδια ψιλοκομμένα
|
80 γρ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
10 γρ. |
|
Κανέλα
|
1 κ.σ. |
Για το σιρόπι
|
Ζάχαρη
|
150 γρ. |
|---|---|
|
Νερό
|
150 ml |
|
Λεμόνι (χυμός)
|
½ |
Για το παγωτό
|
Κρόκοι αυγών
|
4 |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
80 γρ. |
| 400 ml | |
|
Γάλα
|
200 ml |
| 300 γρ. | |
|
Ξυλάκια κανέλας
|
3 |
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα
Για το σιρόπι
Για το παγωτό