Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

Παγωτό με καραμελωμένα ροδάκινα

5 15
Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο γρήγορο παγωτό από αυτό. Εκτός από καραμελωμένα ροδάκινα μπορείτε να το δοκιμάσετε με νεκταρίνια, γιαρμάδες ή βερίκοκα. Φτιάξτε διπλάσια ποσότητα βάσης και καραμελώστε φρούτα της εποχής. Θα έχετε πάντα στην κατάψυξη ένα νόστιμο κέρασμα. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις δύο ζάχαρες, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
  • Βάζετε τα ροδάκινα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μαζί με τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.
  • Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  • Στρώνετε με μεμβράνη ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό και απλώνετε σε στρώσεις την κρέμα και τα καραμελωμένα ροδάκινα. Σκεπάζετε καλά και το αφήνετε για 5 ώρες στην κατάψυξη.

Υλικά

Arla κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη
500 ml
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο παγωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
3 ώριμα ροδάκινα ξεφλουδισμένα
Της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά
Της σούπας ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές
Χυμό και ξύσμα απο 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη