Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak
Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο Lurpak (το οποίο έχετε σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Συνεχίζετε με τους κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ (διαλυμένο στο κονιάκ) και τα αμύγδαλα προσθέτοντας σιγά - σιγά και το αλεύρι.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα).
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160°C) για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη (και προαιρετικά με ανθόνερο).
Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.
Υλικά
Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
250 γρ.
2 κρόκοι αυγών
2
Βανίλια
2 φακελάκια
Μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ.
Κονιάκ
3 κουταλιές
Αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό
1 κ.
Ζάχαρη άχνη
500 γρ.
Ανθόνερο
¼ ποτήρι
Άλλες συνταγές
Αλμυρό κέικ με τυρί κρέμα, λαχανικά & απάκι
(3)
1 10
Τάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια
(1)
15
Αυγόφετες με μπανάνα και μέλι
(2)
Πατάτες Ογκρατέν με σκληρό τυρί
(1)
Μπατόν Σαλέ με Blue Cheese & Kαρύδια
(2)
10
Γρήγορο πρωινό με φρέσκο τυρί κρέμα και μέλι
(2)
Cake με μπλε τυρί και αχλάδια
(2)
Τούρτα σαντιγί με φράουλες
(2)
Δείτε περισσότερα