Αρχική
Προϊόντα
Συνταγές
Εταιρεία
Arla
Συνταγές
Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak
Παραδοσιακοί κoυραμπιέδες με Lurpak
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο Lurpak (το οποίο έχετε σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Συνεχίζετε με τους κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ (διαλυμένο στο κονιάκ) και τα αμύγδαλα προσθέτοντας σιγά - σιγά και το αλεύρι.
Ζυμώνετε αρκετή ώρα (η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή για να πλάθεται εύκολα).
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο (160°C) για 20-25 λεπτά περίπου.
Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη (και προαιρετικά με ανθόνερο).
Όταν κρυώσουν, τους τοποθετείτε και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.
Υλικά
Lurpak ανάλατο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
600 γρ.
Ζάχαρη άχνη
250 γρ.
Αυγό
2 κρόκους
Βανίλιες
2 φακελάκια
Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια
Κονιάκ
3 κουταλιές
Αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαλακό
1 κιλό
Ζάχαρη άχνη
500 γρ.
Ανθόνερο
¼ ποτήρι
Άλλες συνταγές
10
Γρήγορο πρωινό με φρέσκο τυρί κρέμα και μέλι
(2)
4 20
Πολύχρωμο cheesecake με μύρτιλα
(3)
Τσιζκέικ με σοκολάτα
(3)
3 50
Τερίνα Σοκολάτας
(1)
15
Αυγόφετες με μπανάνα και μέλι
(2)
Τούρτα σαντιγί με φράουλες
(2)
8 40
Χαλβάς πανακότα με κόκκινα φρούτα
(1)
2 40
Tiramisu Limoncello
(1)
Δείτε περισσότερα