Cheesecake Νέας Υόρκης

Cheesecake Νέας Υόρκης

1 30
Το New York Cheesecake χωρίς πολλά και δύσκολα υλικά. Φτιάχνεται με αυθεντικό τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος και αυγά. Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-new-york-cheesecake/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ.
Για την βάση
  • Βάζετε στο μούλτι τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα τρίβετε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο και δουλεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρετε τα ψίχουλα στη φόρμα και πιέζετε με τον πάτο ενός ποτηριού για να ενωθούν σε ενιαία βάση. Ψήνετε τη βάση στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει.
Για το cheesecake
  • Bάζετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν σε ενιαίο μείγμα. Τέλος, προσθέτετε το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο γύρω από τη φόρμα φροντίζοντας να το «σφραγίσετε» ώστε να μην μπει νερό. Μεταφέρετε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζετε με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεοποιηθεί. Βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς να το ξεφορμάρετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Υλικά

Για τη βάση
Μπισκότα βουτύρου
150 γρ.
Ζάχαρη
65 γρ.
60 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Για την κρέμα
1200 γρ.
115 γρ.
Γιαούρτι στραγγιστό ή sour cream (ξινή κρέμα)
225 γρ.
Ζάχαρη
350 γρ.
5 αυγά μεγάλα
5
2 κρόκοι αυγών
2
1 λεμόνι (ξύσμα)
1