Μπρουσκέτες με σπανάκι & παναρισμένο τυρί Arla Havarti

Μπρουσκέτες με σπανάκι & παναρισμένο τυρί Arla Havarti

Rating

(1 votes)

Λαχταριστές μπρουσκέτες με τυρί Arla Havarti! Μια υπέροχη ιδέα του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα.

Υλικά

  • 3 φέτες τυρί Arla Havarti
  • 12 φέτες σαλάμι αέρος με πιπέρι
  • 4 φέτες ζυμωτό χωριάτικο ψωμί
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 250 γρ. λευκό σουσάμι
  • 50 γρ. μαύρο σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τις μπρουσκέτες

Bάζουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το αρωματίζουμε με το σκόρδο και σωτάρουμε το σπανάκι, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, το αρωματίζουμε με σκόρδο και το ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λευκό και το μαύρο σουσάμι. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις φέτες Arla Havarti. Πανάρουμε ένα κομμάτι Arla Havarti πρώτα με το αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Μετά το περνάμε από το χτυπημένο αβγό με το βούτυρο και στο τέλος από το λευκό και μαύρο σουσάμι. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το παναρισμένο Arla Havarti, για 30 δευτερόλεπτα, από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το χωριάτικο ψωμί σε μικρά κομμάτια. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι ψωμιού το σπανάκι, το σαλάμι αέρος, το παναρισμένο Arla Havarti και σερβίρουμε.