Μπισκοτογλυκό με κεράσια και κρέμα

Μπισκοτογλυκό με κεράσια και κρέμα

8 20
Εύκολο μπισκοτογλυκό με γλυκά κεράσια. Κρατήστε αυτή την εύκολη σάλτσα κερασιών και για να τη σερβίρετε σε παγωτά, μους και κρέμες. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mpiskotoglyko-me-kerasia/

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
  • Βάζετε τα κόκκινα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός) για 5-6 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύετε και επαναφέρετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
  • Παίρνετε 4 κουταλιές από τη σάλτσα φρούτων και τις ρίχνετε σε σουρωτήρι ώστε να πάρετε το σιρόπι τους και επαναφέρετε τα στραγγισμένα φρούτα στην κατσαρόλα. Κρατάτε χωριστά το σιρόπι που στραγγίξατε για το τέλος.
Για την κρέμα
  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτετε σταδιακά και σε δόσεις το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για το μπισκοτογλυκό
  • Βάζετε την λευκή σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνετε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Την αφήνετε για 5 λεπτά να γίνει χλιαρή.
  • Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι (24x24 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε μια σειρά μπισκότων ώστε να καλύψετε εντελώς τη βάση.
  • Απλώνετε τη μισή ποσότητα της κρέμας και ισιώνετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας σάλτσας και την απλώνετε καλά. Επαναλαμβάνετε μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη και την μισή από την υπόλοιπη σάλτσα. Τέλος, σκεπάζετε με μια ακόμη στρώση μπισκότων, την λιωμένη λευκή σοκολάτα και σκορπίζετε όση σάλτσα κερασιών έχει απομείνει. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.

Υλικά

Μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1½ πακέτο
Για την Κρέμα
400 γρ.
600 ml
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Για τη σάλτσα κερασιών
Κεράσια χωρίς κουκούτσι
500 γρ.
Ζάχαρη
200 γρ.
Νερό
240 ml
Κορν φλάουρ διαλυμένο σε 50 ml νερό
1½ κ.σ.
Για την επικάλυψη
Λευκή σοκολάτα
300 γρ.
Φρέσκα κεράσια