Μπακλαβάς - Cheesecake

Μπακλαβάς - Cheesecake

Ένα πρωτότυπο γλυκό με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα σε μια παραδοσιακή, αγαπημένη συνταγή. Απο την Ελένη Ψυχούλη.

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Στο ρηχό, φαρδύ ταψί του φούρνου, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε το πρώτο φύλλο. Βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κανέλα και καρύδι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει καλά. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί να την ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη.
Για την κρέμα
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κρύα από το ψυγείο σε μια σφιχτή σαντιγύ. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα για λίγο, μέχρι να αφρατέψει. Ενσωματώνουμε την σαντιγύ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψάκι μικρότερο από το μέγεθος της βάσης, κόβουμε το φύλλο στο μέγεθος του πάτου και τοπετούμε τη βάση. Το φύλλο που περίσεψε το σπάμε για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα (περίπου 3-4 ώρες). Σερβίρουμε κάθε κομμάτι με τριμμένο, καραμελλωμένο φύλλο, μια μικρή κουταλίτσα μέλι, λίγη κανέλα και αν θέλουμε, με λίγο ακόμη τριμμένο καρύδι.

Υλικά

Για τη Βάση
7 φύλλα κρούστας
Της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοτριμμένα στο μίξερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Βούτυρο Lurpak
150 γραμμάρια
Για την κρέμα
600 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
Ζάχαρη άχνη
80 γρ.
Κρέμα γάλακτος Arla
200 γραμμάρια
Βανίλια
15 γρ.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
Για το σερβίρισμα
Λίγο μέλι
Λίγη κανέλα
Το σπασμένο φύλλα που περίσσεψε