Μους cottage cheese με κράκερ μελιού

Μους cottage cheese με κράκερ μελιού

45
Σερβίρετε τη μους με τα κράκερ σε έναν δίσκο και περιποιηθείτε τον/την αγαπημένο/η σας σαν να βρίσκεται στο καλύτερο ξενοδοχείο. Μια συνταγή απο τον ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-mousse-cottage-cheese/

Εκτέλεση

Για τη μους
  • Αναμειγνύουμε το cottage cheese με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε με κράκερ μελιού.
Για τα κράκερ μελιού
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το μέλι έως ότου γίνει μία λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα άλευρα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ζυμάρι. Ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα κράκερ με ένα τετράγωνο κουπ πατ 6x6 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά

Για τη μους
Arla Protein Cottage Cheese
500 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί
500 γρ.
Ζάχαρη άχνη
80 γρ.
Κανέλα για το πασπάλισμα
Κράκερ μελιού για το σερβίρισμα
Για τα κράκερ μελιού
Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ.
Ζάχαρη καστανή
70 γρ.
Μέλι
100 γραμμάρια
Αλεύρι ολικής άλεσης
230 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.
Του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι
Αλάτι
1 πρέζα