Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας

Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας

Ετοιμάστε μία απο τις πιο νόστιμες συνταγές μηλόπιτας με τη βοήθεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-milopita-me-philo-tartas/

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα μήλα.
  • Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό μήλου και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά.
  • Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε μία πιατέλα να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Όση ώρα κρυώνουν τα μήλα, σε ένα μεγάλο μπολ για το crumble τοποθετείτε την βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε το αλεύρι.
  • Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με το αλεύρι και την βρώμη και να πάρει μία χοντροκομμένη υφή ψίχουλων.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, διαμέτρου 24-26 εκ., απλώνετε το φύλλο της τάρτας, προσθέτετε τα βαρίδια ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
  • Αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο, τοποθετείτε τα σοταρισμένα μήλα, τα απλώνετε καλά και πασπαλίζετε από πάνω με το crumble.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.

Υλικά

3 μήλα φουτζί ή γκαλά
1 δόση ζύμη για τάρτα
Βούτυρο Lurpak Soft
1 κουταλιά
Καστανή ζάχαρη
40 γρ.
Κανέλα
1 κουταλάκι
Τζίντζερ (πιπερόριζα) σκόνη
1 κουταλάκι
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλεύρι
Κρέμα γάλακτος Arla
120 ml
120ml χυμό μήλου
Μαύρες σταφίδες
50 γρ.
Φουντούκια χοντροσπασμένα
50 γρ.
Για την επιφάνεια
Βρώμη
50 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ.
Lurpak Soft
60 γρ.
1 πρέζα κανέλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ζάχαρη καστανή
30 γρ.
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα τριμμένη