Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας

Μηλόπιτα με φύλλο τάρτας

Ετοιμάστε μία απο τις πιο νόστιμες συνταγές μηλόπιτας με τη βοήθεια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-milopita-me-philo-tartas/

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζετε τα μήλα και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε κύβους.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν τα μήλα.
  • Προσθέτετε τα χοντροσπασμένα φουντούκια μαζί με το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά να μην φαίνεται άλλο, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το χυμό μήλου και το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσουν τα υγρά.
  • Μόλις τα μήλα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα απλώνετε σε μία πιατέλα να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Όση ώρα κρυώνουν τα μήλα, σε ένα μεγάλο μπολ για το crumble τοποθετείτε την βρώμη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε το αλεύρι.
  • Προσθέτετε το βούτυρο στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί εντελώς με το αλεύρι και την βρώμη και να πάρει μία χοντροκομμένη υφή ψίχουλων.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε την ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι, διαμέτρου 24-26 εκ., απλώνετε το φύλλο της τάρτας, προσθέτετε τα βαρίδια ψησίματος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
  • Αποσύρετε την τάρτα από τον φούρνο, τοποθετείτε τα σοταρισμένα μήλα, τα απλώνετε καλά και πασπαλίζετε από πάνω με το crumble.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί η τάρτα και να μαλακώσουν τα μήλα.
  • Όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρετε.

Υλικά

Μήλα φουτζί ή γκαλά
3
Ζύμη για τάρτα
250 γρ.
1 κουταλιά
Καστανή ζάχαρη
40 γρ.
Κανέλα
1 κουταλάκι
Τζίντζερ (πιπερόριζα) σκόνη
1 κουταλάκι
Μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι
Αλεύρι
1 κουταλάκι
120 ml
Χυμό μήλου
120 ml
Μαύρες σταφίδες
50 γρ.
Φουντούκια χοντροσπασμένα
50 γρ.
Για την επιφάνεια
Βρώμη
50 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ.
60 γρ.
1 πρέζα κανέλα
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Ζάχαρη καστανή
30 γρ.
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα τριμμένη