Μηλόπιτα με μύρτιλα

Μηλόπιτα με μύρτιλα

55
Μια διαφορετική μηλόπιτα με ζουμερά μύρτιλα που γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγότερα. Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε τη μηλόπιτα με μπάλες παγωτού βανίλιας, ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-milopita-me-myrtila/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μεγάλο μπολ (αρκετά μεγάλο γιατί θα μπουν και τα μήλα) ανακατεύετε με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το λιωμένο βούτυρο.
  • Προσθέτετε το γάλα και και το ρούμι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αραιώσει το μείγμα και να διαλυθούν τα τυχόν κομπάκια.
  • Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τους πυρήνες. Τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με το μαντολίνο. Μεταφέρετε τις φέτες των μήλων στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύετε απαλά για να καλυφθούν όλες οι φέτες.
  • Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και ρίχνετε το 1/3 της ποσότητας των μήλων, απλώνετε μια στρώση μύρτιλα και από πάνω σκεπάζετε με το δεύτερο 1/3 από τα μήλα.
  • Καλύπτετε με τα υπόλοιπα μύρτιλα και τελειώνετε με την τελευταία δόση των μήλων. Ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε για 35-40 λεπτά.
  • Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει, την ξεφορμάρετε και διακοσμείτε με φρέσκα μύρτιλα και ζάχαρη άχνη.

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ.
Μήλα
800 γρ.
Γάλα
100 ml
2 αυγά
Ζάχαρη καστανή
70 γρ.
Βούτυρο Lurpak λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
50 γρ.
Μπέικιν πάουντερ
10 γρ.
2 κουτ. της σούπας ρούμι ή μπράντι
400γρ. μύρτιλα
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα