Μηλόπιτα Χαλβάς

Μηλόπιτα Χαλβάς

1 20
Τα καραμελωμένα μήλα της μηλόπιτας συναντούν έναν υπέροχο βουτυρένιο χαλβά και το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, αδειάζουμε το σιμιγδάλι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  • Αδειάζουμε πάνω από το ψημένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα μείγμα σαν σφιχτό πουρέ. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτοντας και τις σταφίδες.
  • Στη λαμαρίνα του φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε αυτό ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., μέσα στο οποίο αδειάζουμε τον χαλβά.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, τα οποία κόβουμε αρχικά στα δύο και έπειτα το κάθε μισό σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε πάνω από τον χαλβά, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε στους 170°C για 45-50 λεπτά.
Προετοιμασία

Αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στη ζαχαροπλαστική, καλό είναι να έχουμε στην κουζίνα μας τα εξής εργαλεία: μαρίζ (σπάτουλα από σιλικόνη), δοσομετρητή, ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας, φόρμα για κέικ, κουπάτ, τσέρκι.

Υλικά

Βούτυρο Lurpak
60 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό
240 γρ.
Γάλα
1 λίτρο
Ζάχαρη
200 γρ.
Ξύσμα απο ένα λεμόνια
Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
100 γρ.
Σταφίδες
100 γρ.
3-4 μήλα
Ζάχαρη καστανή και κανέλα για το πασπάλισμα