Μηλόπιτα Χαλβάς
1 ω 20 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπ
Τα καραμελωμένα μήλα της μηλόπιτας συναντούν έναν υπέροχο βουτυρένιο χαλβά και το αποτέλεσμα είναι απογειωτικό. Μια συνταγή απο τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
| 60 γρ. | |
|
Σιμιγδάλι ψιλό
|
240 γρ. |
|
Γάλα
|
1 λ. |
|
Ζάχαρη
|
200 γρ. |
|
Ξύσμα απο ένα λεμόνια
|
|
| 100 γρ. | |
|
Σταφίδες
|
100 γρ. |
|
Μήλα
|
4 |
|
Ζάχαρη καστανή και κανέλα για το πασπάλισμα
|
Εκτέλεση
Αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στη ζαχαροπλαστική, καλό είναι να έχουμε στην κουζίνα μας τα εξής εργαλεία: μαρίζ (σπάτουλα από σιλικόνη), δοσομετρητή, ηλεκτρονική ζυγαριά κουζίνας, φόρμα για κέικ, κουπάτ, τσέρκι.