Μελομακάρονα με LURPAK SOFT και ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 40’ , Χρόνος ψησίματος: 30’
Υλικά
Υλικά για τα μελομακάρονα:
| 430 γρ. | |
|
Αλεύρι
|
1⅕ κ. |
|
Χυμός πορτοκαλιού
|
400 ml |
|
Ζάχαρη άχνη
|
30 γρ. |
|
Μαγειρική σόδα
|
½ κ.γ. |
|
Κανέλα
|
¼ κ.γ. |
|
Γαρύφαλλο
|
⅙ κ.γ. |
|
Πορτοκάλι (ξύσμα)
|
1 |
Υλικά για το σιρόπι:
|
Νερό
|
500 γρ. |
|---|---|
|
Ζάχαρη
|
700 γρ. |
|
Πορτοκάλι κομμένο στα 2
|
1 |
|
Ξυλάκια κανέλας
|
2 |
|
Μέλι
|
100 γρ. |
|
Καρύδια χοντροκομμένα
|
|
|
Μέλι για το μέλωμα
|
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: