Λευκή βασιλόπιτα αμυγδάλου

Λευκή βασιλόπιτα αμυγδάλου

1 25
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δοκιμάστε μια βασιλόπιτα αμύγδάλου με κρέμα τυριού. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το αφράτο παντεσπάνι και η βελούδινη κρέμα θα κλέψουν την παράσταση ακόμη και από το φλουρί που περιέχει. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

Για τις βάσεις
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνετε καλά δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνετε στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια υπόλευκη, αφράτη κρέμα.
  • Προσθέτετε ένα ένα τα ασπράδια, συνεχίζοντας το χτύπημα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν ρίξετε το επόμενο. Αφού ενσωματωθούν πλήρως τα ασπράδια, χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε σε 3 δόσεις τα στερεά και τα υγρά υλικά. Αφού ενωθούν όλα τα υλικά μοιράζετε το μείγμα στις δύο φόρμες.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τα κέικ και ενώ ακόμη είναι ζεστά τα τυλίγετε με μεβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο.
Για την τυρόκρεμα
  • Βάζετε την κρέμα γάλακτος, το κρεμόριο και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού. Βάζετε το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ και το αφρατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να συναρμολογήσετε την βασιλόπιτα.
Συναρμολόγηση
  • Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι μέσα σε ένα τσέρκι και απλώνετε σχεδόν τη μισή τυρόκρεμα. Σκορπίζετε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Καλύπτετε όλη τη βασιλόπιτα με όση τυρόκρεμα έχει απομείνει και στολίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.

Υλικά

Για τα κέικ
Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ.
Ζάχαρη
400 γρ.
6 ασπράδια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ.
2½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα από αμύγδαλα
Γάλα
280 ml
Ηλιέλαιο
60 ml
Για την γέμιση και την επικάλυψη
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα Light
600 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος Light
500 ml
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
Της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα από αμύγδαλα
Επιπλέον υλικά
Καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου
Σιρόπι καραμέλας