Λευκή βασιλόπιτα αμυγδάλου
1 ω 25 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπ
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν δοκιμάστε μια βασιλόπιτα αμύγδάλου με κρέμα τυριού. Τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το αφράτο παντεσπάνι και η βελούδινη κρέμα θα κλέψουν την παράσταση ακόμη και από το φλουρί που περιέχει. Μια συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για τα κέικ
| 230 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
400 γρ. |
|
Αυγά (τα ασπράδια) σε θερμοκρασία δωματίου
|
6 |
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
400 γρ. |
|
Μπέικιν πάουντερ
|
2½ |
|
Αλάτι
|
½ κ.γ. |
|
Εκχύλισμα από αμύγδαλα
|
2 κ.σ. |
|
Γάλα
|
280 ml |
|
Ηλιέλαιο
|
60 ml |
Για την γέμιση και την επικάλυψη
| 600 γρ. | |
| 500 ml | |
|
Κρεμόριο (θα το βρείτε στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
|
1 κ.γ. |
|
Ζάχαρη άχνη
|
2 κ.σ. |
|
Εκχύλισμα από αμύγδαλα
|
1 κ.σ. |
Επιπλέον υλικά
|
Καβουρδισμένες νιφάδες αμυγδάλου
|
|
|---|---|
|
Σιρόπι καραμέλας
|
Εκτέλεση
Για τις βάσεις
Για την τυρόκρεμα
Συναρμολόγηση