Λιβανέζικο Kunefeh από τον Στέλιο Παρλιάρο

Λιβανέζικο Kunefeh από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας 30
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kunefeh----/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ξαίνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια το κανταΐφι μαζί με το λιωμένο βούτυρο Lurpak. Στρώνουμε το μισό σε ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. τουλάχιστον.
  • Ανακατεύουμε τα δύο τυριά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ελαφρώς (όχι να βράσει) αποσύρουμε και το αδειάζουμε στο μείγμα των τυριών ανακατεύοντας.
  • Απλώνουμε με προσοχή αυτό το μείγμα πάνω από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι πιέζοντάς το με τις παλάμες μας προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 50-60 λεπτά έως ότου πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 2 λεπτά και σιροπιάζουμε όταν και τα δύο είναι ζεστά. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι.

Υλικά

Φύλλο κανταΐφι
400 γρ.
200 γρ.
Arla Φρέσκο Τυρί κρέμα
450 γρ.
200 γρ.
Γάλα
100 γρ.
Τριμμένο φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα
Υλικά για το σιρόπι:
Νερό
300 γρ.
Ζάχαρη
400 γρ.