Κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα

Κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα

1 15
Κρέμα ψυγείου με καραμελωμένα ροδάκινα από την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Από τα πιο εύκολα γλυκίσματα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο. Επιλέξτε ροδάκινα σφιχτά αλλά ώριμα ή αν θέλετε να τα αντικαταστήσετε με νεκταρίνια ή γιαρμάδες.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-krema-psygeiou-me-karamelwmena-rodakina/

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, απαλή κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστείτε.
  • Καθαρίζετε τα ροδάκινα από τη φλούδα τους, αφαιρείτε τους πυρήνες και τα κόβετε σε φετάκια.
  • Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακινείτε το τηγάνι για να βραχεί η ζάχαρη και βάζετε τις φέτες ροδάκινου σε μονή στρώση. Τα αφήνετε να ροδίσουν από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Τα ροδάκινα θα πρέπει να ροδίσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε το σιρόπι που έχει δημιουργηθεί, να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ*, βάζετε τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα περιβρέχετε με το σιρόπι που έχει κρατήσει από το καραμέλωμα των ροδάκινων.
  • Στρώνετε μια σειρά ροδάκινα και γεμίζετε το μπολ με την κρέμα. Σκορπίζετε και τα υπόλοιπα ροδάκινα, περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει απομείνει και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Συντήρηση

Μπορείτε να μοιράσετε τα υλικά σε μπολ σερβιρίσματος και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα προσφέρετε.

Υλικά

200 ml
400 γρ.
Μέλι
2 κουταλιές
Ροδάκινα ώριμα, αλλά σφιχτά
2
30 γρ.
Ζάχαρη
80 γρ.
Εκχύλισμα βανίλια
1 κουταλιά
Μπισκότα σαβαγιάρ
11