Κρέμα γιαουρτιού με λάιμ & καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κρέμα γιαουρτιού με λάιμ & καβουρδισμένα αμύγδαλα

Κρέμα γιαουρτιού με λάιμ & καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 20
Ένα λαχταριστό επιδόρπιο με ελαφριά γεύση και υπέροχο άρωμα. Μια απολαυστική συνταγή απο τον Αλέξανδρο Παπανδρέου.

Εκτέλεση

  • Στο κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, και με το σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Στην μέση της διαδικασίας αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ, τον χυμό λάιμ, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα αμύγδαλα να καβουρδιστούν. Όταν τα αμύγδαλα πάρουν ωραίο χρώμα και βγάλουν τα έλαια τους, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα γουδί μαζί με το ροζ πιπέρι και τα θρυμματίζετε. Τοποθετείτε την κρέμα σε ατομικά ποτηράκια και σερβίρετε την κρέμα γιαουρτιού με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα από πάνω και λίγα φύλλα δυόσμου.

Υλικά

Γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος
200 γρ.
Ζάχαρη άχνη
80 γρ.
1 κουταλάκι εκχύλισμα από βανίλια
Ξύσμα απο 1 μοσχολέμονα (lime)
Χυμό μοσχολέμονου (lime)
1 κουταλιά
Για τα αμύγδαλα
Αμύγδαλα ψίχα
160 γρ.
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Λίγα φύλλα από δυόσμο