Κουραμπιέδες με χαρουπάλευρο

Κουραμπιέδες με χαρουπάλευρο

45
Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε αυτά τα Χριστούγεννα σας προτείνουμε αυτούς τους κουραμπιέδες με χαρουπάλευρο και κακάο. Αφράτοι, βουτυρένιοι και με πλούσια γεύση σοκολάτας! Μια συνταγή απο την ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-kourampiedes-me-xaroupalevro/

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα για 8-10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χαμηλώνετε λίγο την ένταση του μίξερ και προσθέτετε το λικέρ αμυγδάλου.
  • Αλλάζετε το σύρμα και βάζετε στο μίξερ το φτερό. Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε μαζί, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χαρουπάλευρο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ξεκινάτε να ρίχνετε τα άλευρα στον κάδο του μίξερ, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια ενιαία ζύμη. Τέλος, προσθέτετε τα αμύγδαλα και μόλις σκορπίσουν στη ζύμη, σταματάτε το μίξερ.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου και τις κρατάτε στην άκρη.
  • Πλάθετε κουραμπιέδες βάρους περίπου 25 γρ. και τους δίνετε τα σχήματα που θέλετε (είτε κλασικοί στρογγυλοί, είτε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ). Αραδιάζετε τους κουραμπιέδες στις λαμαρίνες και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και στολίζετε σε πιατέλες.

Υλικά

Ζάχαρη άχνη
200 γρ.
Βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ.
Λικέρ αμυγδάλου
30 ml
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
550 γρ.
Αλεύρι απο χαρούπι
130 γρ.
Κακάο άγλυκο
30 γρ.
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα