Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου

Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου

37
Δοκιμάστε κι εσείς αυτά τα υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια με τη μοναδική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-koulourakia-voutyrou/

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάτε για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μπράντι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το μαχλέπι. Αναδεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ.
  • Ξεκινάτε να ρίχνετε το αλεύρι σε 3-4 δόσεις, ζυμώνοντας τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Πλάθετε κουλούρια των 40 γρ. και τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφετε με χτυπημένο αυγό και ψήνετε στο φούρνο για 15-18 λεπτά.

Υλικά

Βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ.
Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
320 γρ.
2 αυγά
Μπράντι
50 ml
Χυμό πορτοκάλι ή νερό
60 ml
Ξύσμα απο 1 ακέρωτο πορτοκάλια
Μπέικιν πάουντερ
20 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1100 γρ.
2-3 κρόκους αυγού για το άλειμμα