Κουλουράκια πορτοκαλιού

Κουλουράκια πορτοκαλιού

25
Τα πασχαλινά κουλουράκια πορτοκαλιού είναι τραγανά, αφράτα και πολύ αρωματικά. Ετοιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή απο την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ.
Τα μυστικά της συνταγής

Αν είναι πολύ ζεστός ο χώρος που δουλεύετε και σας δυσκολεύει η ζύμη για κουλουράκια στο πλάσιμο, αφήστε την ζύμη για 10’ στο ψυγείο να σφίξει και μετά μπορείτε να τα πλάσετε. Αν ψήσετε σε αντιστάσεις, αυξήστε την θερμοκρασία στους 180ºC. Ο φούρνος χρειάζεται αρκετή ώρα προθέρμανση για να πιάσει την σωστή θερμοκρασία στις αντιστάσεις. Στις αντιστάσεις ψήνετε στην κάτω σχάρα για λίγα λεπτά επιπλέον. Στις αντιστάσεις ψήνετε πάντα ένα ένα ταψί και ποτέ δυο μαζί. Αντίθετα, στον αέρα ψήστε και 2-3 ταψιά μαζί. Όμως σε αυτή την περίπτωση, πρέπει στα μισά του ψησίματος να αλλάξετε θέση στα ταψιά για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Υλικά