Κορμός σοκολατένιος
2 ω 25 λεπ
•
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπ
Ο κορμός, και μάλιστα, ο σοκολατένιος, είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων για τους Γάλλους. Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
|
Αυγά μεγάλα
|
4 |
|---|---|
|
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
|
80 γρ. |
|
Κακάο άγλυκο
|
20 γρ. |
| 50 γρ. | |
|
Ζάχαρη
|
100 γρ. |
|
Αλάτι
|
1 πρέζα |
Για την κρέμα σοκολάτας
| 250 γρ. | |
| 250 ml | |
|
Ζάχαρη άχνη
|
50 γρ. |
|
Κουβερτούρα καλής ποιότητας, λιωμένη και κρυωμένη
|
100 γρ. |
|
Εκχύλισμα βανίλια
|
1 κ.γ. |
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα