Κορμός σοκολατένιος
                                
                                    2 ω 25 λεπ
                                
                                
                    
                                    •
                                    Χρόνος προετοιμασίας  15 λεπ
                                
                        &format=jpg) 
    Ο κορμός, και μάλιστα, ο σοκολατένιος, είναι το παραδοσιακό γλύκισμα των Χριστουγέννων για τους Γάλλους. Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
| 
                                            
                                                Αυγά μεγάλα
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                            
                                     | 80 γρ. | 
| 
                                            
                                                Κακάο άγλυκο
                                            
                                     | 20 γρ. | 
| 50 γρ. | |
| 
                                            
                                                Ζάχαρη
                                            
                                     | 100 γρ. | 
| 
                                            
                                                Αλάτι
                                            
                                     | 1 πρέζα | 
Για την κρέμα σοκολάτας
| 250 γρ. | |
| 250 ml | |
| 
                                            
                                                Ζάχαρη άχνη
                                            
                                     | 50 γρ. | 
| 
                                            
                                                Κουβερτούρα καλής ποιότητας, λιωμένη και κρυωμένη
                                            
                                     | 100 γρ. | 
| 
                                            
                                                Εκχύλισμα βανίλια
                                            
                                     | 1 κ.γ. | 
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
Για την κρέμα
 
     
     
    &format=jpg) 
     
     
     
     
    &format=jpg) 
     
     
    &format=jpg) 
    &format=jpg) 
    &format=jpg)