Κορμός Πάβλοβα με τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα
  • Arla
  • Συνταγές
  • Κορμός Πάβλοβα με τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα

Κορμός Πάβλοβα με τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα

45
Η πάβλοβα είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Ο κορμός που σας προτείνουμε γίνεται πολύ γρήγορα και σερβίρεται εύκολα σε ωραία κομμάτια. Το τυρί κρέμα και τα κόκκινα φρούτα τον κάνει πολύ πλούσιο σε γεύση και υφή. Μια υπέροχη συνταγή της ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Εκτέλεση

Για την μαρέγκα
  • Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και ξεκινάτε να τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα ρίχνετε λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη συνεχίζοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη μαρέγκα.
  • Προσθέτετε το κρεμόριο και την βανίλια και μόλις ενωθούν σταματάτε το μίξερ. Ρίχνετε το κορν φλάουρ πασπαλιστά και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Η υφή της θα πρέπει να είναι απαλή σαν γιαούρτι και όχι πολύ σφιχτή.
  • Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια στενή λαμαρίνα 25x35 εκ. και αδειάζετε εκεί τη μαρέγκα. Την απλώνετε για να είναι παντού ισόπαχη και την ψήνετε στους 150°C ψήσιμο πάνω κάτω για 20 λεπτά. Ανοίγετε το φούρνο και αφήνετε την μαρέγκα να κρυώσει εκεί.
Για την κρέμα
  • Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και δουλεύετε με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα.
Συναρμολόγηση
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό χαρτί επάνω στην μαρέγκα και αναποδογυρίζετε επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Απλώνετε την κρέμα και σκορπίζετε διάφορα κόκκινα φρούτα. Με τη βοήθεια του χαρτιού, τυλίγετε την μαρέγκα σε ρολό.
  • Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα και στολίζετε με κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη. Σερβίρετε αμέσως.

Υλικά

Για την μαρέγκα
200γρ. ασπράδια αυγού
Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Κορν φλάουρ
40 γρ.
¼ κουτ. γλυκού κρεμόριο (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 βανίλια
Για την κρέμα
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
400 γρ.
Arla κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Ζάχαρη άχνη
50 γρ.
Επιπλέον υλικά
Κόκκινα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα