Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-portokali/

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Απ’ αυτά χρησιμοποιούμε τα 260 γρ.
  • Ανακατεύουμε μαζί με το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και ελαιόλαδο, χτυπάμε τ’ αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  • Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ σιλικόνης ή μια απλή φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C και άλλη μισή ώρα στους 160 C. Αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά

Γρ. πορτοκάλια πούλμπα
(λιωμένο) Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και ελαιόλαδο
250 γρ.
Ζάχαρη μαύρη
400 γρ.
Αλεύρι
500 γρ.
Αυγά
Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ