Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κέικ πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ½ ώρα Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/-keik-portokali/

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Απ’ αυτά χρησιμοποιούμε τα 260 γρ.
  • Ανακατεύουμε μαζί με το Lurpak Soft με μειωμένα λιπαρά και ελαιόλαδο, χτυπάμε τ’ αυγά μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  • Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ σιλικόνης ή μια απλή φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη. Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C και άλλη μισή ώρα στους 160 C. Αφήνουμε να κρυώσει.

Υλικά

Πορτοκάλια πούλμπα
260 γρ.
250 γρ.
Ζάχαρη μαύρη
400 γρ.
Αλεύρι
500 γρ.
Αυγά
5
Κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1